Affiliate marketing & Zoekmachine marketing
Home
Consultancy
Training
Referenties
Contact

AdMarkt, het nieuwe advertentiemodel op Marktplaats.nl

Marktplaats.nl introduceert een geavanceerd advertentiemodel, genaamd ‘AdMarkt’, waarmee professionele verkopers eenvoudig ‘Topadvertenties’ kunnen aanmaken, beheren en optimaliseren. Topadvertenties zijn de drie bovenste advertenties in één van de 1200 Marktplaats-rubrieken, de meest waardevolle posities van Marktplaats.nl. Marktplaats.nl begint in de testfase met AdMarkt in 5 groepen.

Een adverteerder die een Topadvertentie plaatst via AdMarkt betaalt geen vast bedrag, maar een vergoeding per click (CPC). Hierdoor betaalt een adverteerder dus alleen voor iedere bezoeker op zijn advertentiepagina. De positie van de Topadvertentie wordt bepaald door een combinatie van CPC en CTR. CTR (Click Trough Rate) is het aantal keer dat de advertentielink wordt aangeklikt gedeeld door het aantal keer dat de advertentielink gezien is. Hoe meer een adverteerder biedt en/of hoe relevanter de advertentie is, hoe hoger de Topadvertentie zal staan.

Naast AdMarkt Topadvertenties kunnen er nu ook reguliere Topadvertenties geplaatst worden. Deze Topadvertenties verschijnen net als de AdMarkt Topadvertenties boven de gewone advertenties. Voor reguliere Topadvertenties wordt een vast bedrag per advertentie gevraagd. Dit bedrag is per groep verschillend en wordt vermeld bij het plaatsen van een advertentie.

Lees meer over Topadvertenties of AdMarkt Topadvertenties op Marktplaats.nl.