Affiliate marketing & Zoekmachine marketing
Home
Consultancy
Training
Referenties
Contact

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij adverteerders via een affiliate netwerk een vergoeding betalen aan website eigenaren (affiliates) op basis van performance (click, lead, sale). Een affiliate netwerk staat tussen de adverteerder en de affiliate en verzorgt onder andere de distributie van advertenties, de facturering/uitbetaling en rapportages. Een affiliate netwerk verzorgt ook de software waarmee gemeten kan worden hoeveel clicks en/of transacties een affiliate voor een bepaalde adverteerder genereert. Grote affiliate netwerken zijn

Tradedoubler, Commission Junction en Daisycon (Affiliate.nl, Kliks.nl en LeadButler.nl).

Adverteerders
Adverteerders kunnen door middel van een affiliate netwerk adverteren op duizenden websites, terwijl het meeste werk uit handen wordt genomen. Adverteerders controleren zelf welke affiliates voor hun adverteren en welke transacties goedgekeurd worden. De vergoeding per performance wordt bepaald door de adverteerder, dit kan bijvoorbeeld een clickvergoeding of verkoopcommissie zijn. Aan het affiliate netwerk moet meestal opstartkosten, provisie op basis van performance en/of abonnementsgeld betaald worden.

Affiliates
Wanneer een affiliate zich aanmeldt bij een affiliate netwerk krijgt de affiliate toegang tot honderden adverteerders. De affiliate kan dan adverteerders kiezen die passen bij het onderwerp van de website en kan kiezen uit advertentievormen zoals tekstlinks en banners. De affiliate krijgt een vergoeding op basis van performance, dit is verschillend per adverteerder. Een affiliate kan bijvoorbeeld 0,05 euro per click, 1,25 euro per inschrijving of 5% verkoopcommissie ontvangen.